Διευκρινήσεις, αναφορικά με την εξεταστέα ύλη και περαιτέρω ζητήματα

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022 - 10:04 μ.μ.
- από τον χρήστη ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

  1. Η εξεταστέα ύλη του μαθήματος περιγράφεται από ότι πραγματευτήκαμε στις διαλέξεις, μέχρι και την διάλεξη της 28/01/2022, όπως και από ότι αναφέρεται στις σχετικές αναρτήσεις του ιστολογίου και στους εκεί συνδέσμους, και στις σημειώσεις του μαθήματος για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (σχετικές σημειώσεις υπάρχουν και στην ομάδα του MS Teams του μαθήματος). Εξαιρέσεις αποτελούν i) η έννοια του εκθετικού μήτρας η οποία αναφέρεται εδώ, ii) οι τύποι που εξάγονται για τις υψηλότερης (πέραν της πρώτης) τάξης παραγώγους δυναμοσειρών με μη εκφυλισμένο διάστημα σύγκλισης που βρίσκονται εδώ-προσπαθήστε όμως να εξάγετε τον σχετικό τύπο για την δεύτερης τάξης παράγωγο!, iii)  το ζήτημα ολοκληρωσιμότητας δυναμοσειρών που ανεφέρεται εδώ, και iv) η μεθοδολογία εύρεσης λύσεων ΣΔΕ με την χρήση δυναμοσειρών και η εφαρμογή σε δυναμική αγορά που βρίσκεται εδώ (έτσι και αλλιώς οι σημειώσεις του iv) δεν έχουν μεταφερθεί στον φάκελο των φετινών σημειώσεων του μαθήματος). Τα i), ii), iii) και iv) βρίσκονται εκτός της εξεταστέας ύλης (τα i), ii) και iii) είχαν εξαιρεθεί και στο περυσινό ακδημαϊκό έτος. Το iv) δυστυχώς εξαιρείται στο φετινό επειδή δεν προλάβαμε να πραγματευτούμε τις σχετικές σημαντικές έννοιες). Αντιστοίχως περιορίζονται και οι ασκήσεις που μπορείτε να παραδώσετε-δηλαδή, δεν χρειάζεται να παραδώσετε ασκήσεις που αφορούν στα i), ii), iii) και iv) (αν ενδιαφέρεστε να προσπαθήσετε να λύσετε και τέτοιες ασκήσεις προφανώς και είμαι διατεθειμένος να ελέγξω τις λύσεις σας, χωρίς όμως αυτές να βαθμολογηθούν).
  2. Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές λεπτομέρειες για την παράδοση ασκήσεων αναφέρονται εδώ.
  3. Συνίσταται ισχυρά να παρακολουθείτε συστηματικά το eclass του μαθήματος για τυχόν περαιτέρω αναρτήσεις, διορθώσεις, κ.ο.κ.
  4. Κοινές (και εξ αποστάσεως) ώρες γραφείου θα υπάρξουν και κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου καθώς οδεύουμε προς την ημερομηνία της εξέτασης. Σε αυτές θα διατρέξουμε σε αδρές γραμμές τον σκελετό των εννοιών που πραγματευτήκαμε στο μάθημα, οπότε είναι χρήσιμο να είστε έτοιμοι να εκφράσετε και να συζητήσουμε με λεπτομέρειες, τυχόν απορίες σας. Ο ακριβής χρόνος αυτών των ωρών γραφείου θα ανακοινωθεί εγκαίρως μέσω του eclass. 
  5. Μιά σύνοψη κάποιων από τα ζητήματα στα οποία αναφερθήκαμε στις σημερινές (2/2/22) ώρες γραφείου μπορείτε να βρείτε εδώ
Σχόλια (0)