Στατιστική ΙΙ

Ιστολόγιο

Σύνοψη 1ου και 2ου Φροντιστηρίου

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018 - 3:59 μ.μ.
- από τον χρήστη LIONTOS GEORGIOS

Σύνοψη 1ου Φροντιστηρίου

Στο 1ο φροντιστήριο είδαμε κάποια βασικά στοιχεία θεωρίας πιθανοτήτων, όπως ο χώρος πιθανότητας, ο μετρήσιμος χώρος και η κατανομή πιθανότητας. Βασιζόμενοι σε αυτές τις έννοιες, αποδείξαμε κάποια από τα βασικά πορίσματα και είδαμε έμπρακτα πώς αυτά εφαρμόνται σε κάποιες κατανομές, π.χ. εκφυλισμένη κατανομή κ.α.


Ακολούθως ορίσαμε την Τυχαία Μεταβλητή και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μία μεταβλητή μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Συνεπώς, η έννοια της τυχαίας μεταβλητής είσαγαγε στο προσκήνιο και την έννοια της αντίστροφης εικόνας, την οποία και εξηγήσαμε ενδελεχώς βάσει παραδειγμάτων και κάναμε τη σύνδεση μεταξύ τυχαίων μεταβλητών και κατανομών από μεταφορά και προσδιορίσαμε μονοσήμαντα μία τέτοια κατανομή στο R. Τέλος, λύσαμε την άσκηση του 1ου φροντιστηρίου.


Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ανατρέξετε στις σημειώσεις σας από τις διαλέξεις και τα φροντίστηρια και στους ακόλουθους συνδέσμους:


Κατανομές Πιθανότητας: Ορισμός και Ιδιότητες

Τυχαίες Μεταβλητές και Κατανομές από Μεταφορά και Ασκήσεις

Σύνοψη 2ης Διάλεξης και Ασκήσεις

Ομάδα Ασκήσεων 1

Φροντιστήριο 1 - Άσκηση

Διαφάνειες 1ου Φροντιστηρίου

Φροντιστήριο 1

Σύνοψη 2ου Φροντιστηρίου

Στο 2ο φροντιστήριο είδαμε την έννοια του στηρίγματος και γιατί μας είναι χρήσιμο στην περιγραφή μιας διακριτής κατανομής στο R. Ακόμη, μελετήσαμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μία διακριτή κατανομή είναι καλώς ορισμένη στο R, και λύσαμε παραδείγματα διακριτών κατανομών στο R, όπως εκφυλισμένη κατανομή στο R, κατανομή Bernoulli, διωνυμική κατανομή και κατανομή Poisson. Τέλος, λύσαμε την άσκηση του δεύτερου φροντιστηρίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ανατρέξετε στους παρακάτω συνδέσμους:


Κατανομές Πιθανότητας στους Πραγματικούς, η έννοια του στηρίγματος, διακριτές κατανομές

Διαφάνεις 2ου Φροντιστηρίου

Ομάδα Ασκήσεων 2

Φροντιστήριο 2 - Άσκηση

Φροντιστήριο 2

Σχόλια (0)